Hem > Säkerhet

Säkerhet

1Väl skyddad

4 hjul är dubbelt så bra som 2. Dubbel stabilitet, aluminiumchassi och thermoformad kaross för att absorbera kraften i mindre sammanstötningar för att bättre skydda passagerarna.

2Kör enkelt

Hela AIXAMs utbud är utrustade med automatväxel (framåt och bakåt) och 2 pedaler (gas och broms).

3Se bra ut!

Vindrutan och bakrutan har så generösa mått, att du får en enastående utsikt från bilen, och de stora sidospeglarna minskar de blinda vinklarna. Framljusen med både hel- och halvljus och dimljus fram ger en mycket bra sikt i både dagsljus och mörker, oavsett väder.

4Du syns!

LED-ljus under dagtid, ett tredje bromsljus, inbyggda LED-blinkers i sidospeglarna... Utrustning som gör att syns i trafiken.

5Spänn fast dig!

Använd alltid bilbälte! De säkra 3-punktsbältena ser till att personerna i bilen sitter still under en eventuell kollision och skyddar dem genom att krockens krafter minskas.

6Håll dig på vägen

De 4 självständiga hjulen garanterar optimal väghållning. AIXAM är den enda mopedbilstillverkaren som utrustar bilarna med en "brake limiter", som justerar bromskraften på bästa sätt, för bättre stabilitet och handhavande. Detta bromssystem säkrar den bästa stabiliteten på marknaden och kräver mindre kraft på pedalen.

7Behåll kontrollen

AIXAM är den enda mopedbilen som erbjuder ABS på bilarna. I Sverige är ABS standard på de flesta av våra modeller, dubbelkolla med säljaren när du ska köpa din bil. I det fall du måste tvärbromsa, hindrar ABS hjulen från att låsa sig. Kasten kontrolleras och risken för sladd minskar, oavsett underlag på vägen.

8Värme på insidan

Vindruta, vindrutetorkare, värmare, defroster och AC bidrar alla till att det är bekvämt inne i kupén och hjälper föraren att fokusera på sitt för en enkel och problemfri körning.

9Håll dig uppkopplad

Våra touchskärmar med Bluetooth säkerställer enkel och säker manövrering av bilen tack vare backkameran. Strömma musik, ring samtal hands-free... allt medan du bibehåller koncentrationen på din körning.

10Kör försiktigt

Det är lätt att lära sig att köra försiktigt - för mopedbilar får inte gå snabbare än 45 km/h - och lär dig på ett säkert sätt hur det fungerar på vägarna, så är du väl förberedd inför ditt "riktiga" körkort sedan.